Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Petréné Magyar Mária, Ocsovai Katalin
                                        
Dajka: Trikkel Józsefné, Ani néni

Csoport bemutatkozás

Csoportunk 3-7 éves korú gyermekekből álló vegyes csoport. Egész nevelési évünket a barátságos, vidám, érzelmileg kiegyensúlyozott nevelői légkör határozza meg és jellemzi. Szeptembertől augusztusig, programokban gazdag, szakmailag, módszertanilag jól átgondolt pedagógiai munka valósul meg az év minden szakaszában.
Pedagógiai elvünk, melyet sikeresen alkalmazunk a gyermekek egészséges fejlődése érdekében a „pozitív megerősítés”:humor, dicséret, biztatás, bátorítás, elismerés, jutalmazás, egyenlő bánásmód, konfliktuskezelés.
Pedagógiai munkánk megvalósítását szolgálják a napi szintű drámajátékok a tízórai előtt, a kötetlen, de tervszerű tevékenységek biztosítása a hét minden napján, a Maci-délután keretében a szülőknek bemutatott kis műsoraink télen és tavasszal, a májusi Anyák-napi köszöntőnk. Jövőbeli tervünk pedig az Apák-napjának megtartása. 
Fontos számunkra a szülőkkel való kapcsolattartás, melynek részét képezik az év folyamán megrendezésre kerülő szülői értekezletek, szakmai fogadóórák, családlátogatások a gyermek óvodába lépése előtt, és az IKT eszközökön keresztül történő információk átadása.
 
Mottónk: „A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
 Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más,
mindegyik különleges,
mindegyik gyönyörű."
Petréné Magyar Mária

Petréné Magyar Mária

Óvodavezető helyettes
Óvodapedagógus

 „Néztél már gyerekszembe?
Pár éves gyerek szemébe.
De nem úgy felszínesen, ahogy mi egymásra nézünk - hanem komolyan. Kíváncsian. Mélyen. (...) Édenkerti tekintet ez. Zavartalan békés. Tiszta. És... boldog? Igen, boldog. De nem úgy, hogy örömteli, hanem úgy, hogy egységben él önmagával: egy olyan világból néz, ahol nincs még hasadtság, dráma, - ahol a lélek még nem koszos.”
Müller Péter

Férjemmel és két gyermekemmel Aszódon élünk. Eredetileg általános iskolai tanító szakot végeztem, de a sors úgy hozta, hogy óvónőként sikerült elhelyezkednem.
2011-ben Óvodapedagógusi diplomát, majd pár évvel később Mentorpedagógus szakvizsgát szereztem. 2018 januárjától helyettesi munkakört is ellátok.  

Nagyon szeretem a szakmámat, amikor a gyerekekkel vagyok az több egy munkánál.
Nincs még egy olyan foglalkozás ahol ennyi önzetlen szeretet létezik.

Jelenleg a Napsugár Óvoda tevékeny tagja vagyok. Feladatomnak tekintem, hogy az általam nevelt gyermekekre jellemző legyen a kiegyensúlyozottság, érzelmi biztonság, és hogy élményekben gazdag óvodás éveket adjak nekik. Az óvodásokat az egymás elfogadására, tiszteletére nevelem, hiszen minden gyermek különleges, egyedi varázslatos kisember. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek saját egyéniségét feltárjam, megsegítsem, fejlesszem.
Szívesen alkalmazok drámapedagógiai módszereket, hogy ezeket a célokat elérjem. Először a tanulmányaim során kerültem kapcsolatba a drámapedagógiával. Már akkor elvarázsolt, megbabonázott a benne rejlő fejlesztő lehetőség. A maci csoportban, de különfoglalkozás keretében az óvoda nagycsoportos gyermekeinek is segítek, hogy magabiztosabban kezdjék meg tanulmányaikat az iskolapadban. Csoportunkra jellemző a jókedv, a gyermekek vevők a viccelődésre, értik a humort.
Az évek során kialakult a pedagógus pályához való kötődés, a munkám iránti szeretet, a megfelelő szaktudás. Ez nem más, mint a hivatástudat, de nevezhetném hivatásszeretetnek is.

"A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne.
Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. 
A világ sem az."

Tari Annamária 

Ocsovai Katalin

Ocsovai Katalin

Óvodapedagógus
Ocsovai Katalin vagyok. Férjemmel és két gyermekemmel 14 éve élek Aszódon.
1997-ben szereztem meg az óvodapedagógusi diplomám a szarvasi Brunszvik Teréz Óvónőképző Főiskolán.
Dolgoztam napközis nevelőként, de dolgoztam 7 éven keresztül katolikus hittanárként is.
Jelenlegi munkahelyemen 2014. óta vagyok óvodapedagógus. Az elmúlt évtizedek alatt különböző életkorú gyermekekkel foglalkoztam. Bátran mondhatom, hogy a munkám a hivatásom. A gyerekekkel való napi kapcsolat olyan érzelmi hullámvölgyet hoz az életembe, amely, - olykor amennyire nehéz és fárasztó, olyannyira csodálatos, szép, kedves, varázslatos, humoros, élmény teli, - semmi máshoz nem hasonlítható érzés.

Pedagógiai tevékenységem fontos elve, hogy a gyermekek érzelmi biztonságban, nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben, szakmailag jól képzett pedagógussal tölthessék el mindennapjaikat. Ennek érdekében minden lehetséges forrást felhasználok, kutatok, alkalmazok.

Szakmai munkám fejlesztéseként, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Közoktatási vezető szakvizsgás képzésére járok.
Trikkel Józsefné, Ani néni

Trikkel Józsefné, Ani néni

Dajka
Trikkel Józsefné, Ani néni vagyok, több mint 20 éve dolgozom óvodai dajkaként a Napsugár Óvoda Maci csoportjában.   
Jó kapcsolatot alakítottam ki a kollégáimmal, nyitott, vidám természetemnél fogva sokat nevetünk a csoportban. Fontos számomra, hogy munkám során biztosítsam a nyugodt, kellemes és tiszta környezet.
Feladatomnak tartom, hogy segítsem az óvodapedagógusok munkáját, a kisgyermekek gondozását, érzelmi és egészséges életmódra nevelését. Dajkaként jó érzéssel tölt el, hogy láthatom a gyermekek fejlődését hétről-hétre.

Maci galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Óvodavezető: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13