Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Csiga csoport

Óvónők nevei: Karácsonyné Izeli Zsuzsanna
                             Péter Ilona
Dajka neve: Mudriné Egervári Márta

Csiga csoport bemutatkozása

A Csiga csoport élénk és vidám vegyes korosztályú gyermekből áll, akik önfeledten szeretnek együtt játszani, és kedvesen segítik egymást.
Sokféle játékeszköz áll a rendelkezésünkre, melyből mindhárom korosztály megtalálja az életkorának és érdeklődésének megfelelőt.
A csoport sajátossága a napkezdő „csiga-fórum” elnevezésű beszélgető kör, mely egy közösségépítő kezdeményezés. Itt adódik lehetőség az átélt élményekről, aktuális témákról beszélgetni minden nap.
A csoport berendezéséhez tartozik a galéria, mely az egyik kedvelt játszó hely, de ezen túl más funkciója is van: a "kiscsigák" egyéni fejlesztése, illetve kiscsoportos foglalkozás is itt történik. Ezért az „okoskodó” elnevezést kapta.
Gazdag teret biztosítunk a játékba ágyazott tapasztalatszerzésnek. Erre jó lehetőség a természet sarkunk, amit a gyerekekkel közösen hozunk létre. Ez mindig követi a természetben végbemenő változásokat, és az aktuális jeles napokat is megjeleníthetjük benne.
Fontosnak tartjuk a mindennapos mesélést, dramatizálást amit egy ütött-kopott mesebőröndből varázsolunk elő.
Hagyományos programjaink: a kézműves Csiga-délután, kirándulások, édesanyák köszöntése, születésnapok megünneplése, a ballagó "nagycsigáktól" való elköszönés.
Az óvoda közös programjaiba, hagyományaiba is aktívan és lelkesen bekapcsolódunk.
Karácsonyné Izeli Zsuzsanna

Karácsonyné Izeli Zsuzsanna

Óvodapedagógus
Karácsonyné Izeli Zsuzsanna vagyok, négy gyermek édesanyja. 18 éves korom óta foglalkozok gyerekekkel.
Szeretek énekelni, kézműveskedni, társasjátékozni, építeni, a babakonyhában készült reggeliből repetázni…egyszóval csupa olyan dolog érdekel, amivel a gyerekek is szívesen foglalatoskodnak.
Kedvencem a mesélés és dramatizálás, valamint a népi játékok tanítása. Munkaidőmben varázslással is próbálkozom: már egészen jól megy, hogy hétfejű sárkánnyá vagy bármilyen állattá változzak, de a mosolyvarázslást és kalandkeresést is nagyon kedvelem.

„Ha szereted viszont szeret
Ha mosolyogsz, ő is ám!
Ha bánat ér, megosztozik
Szegény szíved bánatán.
Cirógatod, megcirógat
Becézgeted, örül ám…”
                         Csukás István
Péter Ilona

Péter Ilona

Óvodapedagógus
Péter Ilonának hívnak. Az óvodában Icus néniként ismernek.
Aszódon élek. Két fiúgyermek édesanyja vagyok. Vácott, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem óvodapedagógus szakon. Pályamódosítással kerültem erre a területre.  Ez jó döntés volt, úgy érzem megtaláltam a helyem, hiszen nagyon jól érzem magam a kisgyermekek között. Nyitott vagyok az új szakmai ismeretekre, amelyeket igyekszem hasznosítani a napi óvodai munkámban. Ezért is jelentkeztem egy fejlesztőpedagógus szakmódszertani továbbképzésre. Büszke vagyok a hivatásomra.  
Fontosnak tartom, hogy mosolygós, kiegyensúlyozott, szeretetteljes csoportot alakítsak ki a rám bízott gyermekekkel. 
„ Minél jobban ismerjük a gyermeket, annál jobban megértjük,
minél jobban értjük, annál inkább szeretjük,
  s így annál hatékonyabban tudjuk majd nevelni.”
/Nagy László/
Mudriné Egervári Márta

Mudriné Egervári Márta

Dajka
Mudriné Egervári Márta (Márti néni) vagyok. 2008 óta dolgozom a Napsugár Óvodában. Nagyon szeretek itt dolgozni, mert a gyerekek között érzem magam a legjobban. Örülök, hogy én is részese lehetek mindennapjaiknak. Igyekszem az óvónénik jobb keze lenni és így családias hangulatú , szép napokat eltölteni. Érzékeny, vidám  természetű, alkalmazkodó embernek tartom magam. Fontosnak tartom, hogy a Csiga csoportban az óvónénikkel szorosan együttműködve, a gyerekek mindig biztonságban és jól érezzék magukat. 

Csiga galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Igazgató: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13