Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

Óvodapedagógusok: Babka Nándorné, Nóri néni
                                     Ocsovai Katalin, Kati néni 
Dajka neve: Cseppentő Zita

Csoport bemutatkozás

 
 Már több éve dolgozunk együtt.  Érdeklődési köreink, céljaink hasonlóak.  Döntéseinket, terveinket, mindig közös megbeszélés előzi meg, észrevételeinket, meglátásainkat megosztjuk egymással. Jól bevált gyakorlataink, csoportszokásaink mellett, nyitottak vagyunk az új módszerekre is.
Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szívesen járjanak óvodába, jól érezzék magukat, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk.
A gyermek legfőbb tevékenysége a játék. A játékon keresztül lehet a gyermekeket megismerni és fejleszteni. Ehhez megfelelő helyet és eszközöket biztosítunk számukra. Tágas, hangulatosan díszített csoportunkban egy galéria is található, mely ideális színtere a különböző szerepjátékoknak. Igyekszünk olyan pedagógiai eszközöket vásárolni, melyek kiválóan alkalmasak a tevékenykedő, differenciált, egyéni fejlesztésre.
Hagyományaink ápolása, felelevenítése kiemelt feladat számunkra, tevékenységeinket a népi hagyományok, jeles napok figyelembevételével tervezzük, amelynek lényege nem csak az élményszerzés, hanem az átörökítés, a közösségformálás.
Szeretünk énekelni, verselni, mesélni, mondókázni, amelyeket mozgással, tánccal kísérünk.  Játékos formában ismerkedünk a matematikával, fontosnak tartjuk a logikus gondolkodás fejlesztését. Az ábrázoló kezdeményezéseken kedvünkre festünk, gyurmázunk, vágunk, ragasztunk, varrunk, különleges technikákat alkalmazunk. Gyakran készítünk a gyermekekkel közösen különböző fejlesztő- és társasjátékokat.
Nagy hangsúlyt fektetünk környezővilágunk megismerésére abban való tájékozódásra. A gyermekek természetes kíváncsiságára alapozunk, minden lehetőséget kihasználunk, hogy tevékenység közben sajátítsák el ezeket az új ismereteket. A gyermekeknek játék közben komplex lehetőségeket kínálunk, hogy ismereteiket, tapasztalataik útján bővíthessék. A foglalkozások során igyekszünk megismertetni a gyerekekkel azokat az ismereteket, amelyek elősegítik az érzelmi-értelmi fejlődésüket és iskolaéretté válásukat. Célunk, hogy a családokkal együttműködve kiegyensúlyozott, mosolygós gyermekeket neveljünk, akik talpraesetten meg tudják oldani a mindennapi élet problémáit.
Időről időre lehetőséget teremtünk, hogy betekinthessenek a gyermekek napjaiba: Az óvodai ünnepek (születésnapok, Mikulás, Farsang, Őszi és Tavaszi Napsugár Hét, stb.), a családokkal közös programjaink (Katica délutánok, Márton nap, kirándulások, évzáró ünnepség, ballagás, stb.) pozitívan formálják a gyermekcsoportunkat, és maradandó élményeket jelentenek.
A sikeres együtt nevelés érdekében a gyerekek fejlődéséről, nevelésének esetleges nehézségeiről, napi kapcsolatban, illetve fogadóórán adunk tájékoztatást, ahol az esetleges tennivalókat és megoldási lehetőségeket közösen keressük.
 
Babka Nándorné

Babka Nándorné

Óvodapedagógus
1994 óta dolgozom óvodában.
Szakvizsgázott Fejlesztőpedagógus és mesterpedagógus vagyok.
Aszódra 2012-ben kerültem.
Kedvencem a matematika, hobbim a kézimunka, barkácsolás, mozaikolás.
Imádok túrázni, biciklizni, nagyon szeretem a kertem, leginkább a szabad levegőn töltöm az időm. Nagyon fontosnak tartom az egészség megőrzését, a mozgást. Szeretek játszani! Kedvelem a zenét, a táncot.
Csillagjegyem oroszlán. Kapcsolataimban legfontosabb a nyílt, egyenes és érthető beszéd és a hitelesség, a logikus gondolkodás. Egyszerű vagyok, de lehetek bonyolult is. Kinek, hogy…
Törekszem a jó megoldásokra, ez az, ami motivál!
 A családom
Két felnőtt fiam van, többszörös nagymama is vagyok. Plusz van egy ezermester, támogató férjem, társam, akire mindig számítani tudok.
katalin ocsovai

katalin ocsovai

óvodapedagógus, igazgató helyettes ocsovaikatalin1976@gmail.com 06205999326 szent imre u.1.
Ocsovai Katalin vagyok. Férjemmel és két gyermekemmel 14 éve élek Aszódon.
1997-ben szereztem meg az óvodapedagógusi diplomám a szarvasi Brunszvik Teréz Óvónőképző Főiskolán.
Dolgoztam napközis nevelőként, de dolgoztam 7 éven keresztül katolikus hittanárként is.
Jelenlegi munkahelyemen 2014. óta vagyok óvodapedagógus. Az elmúlt évtizedek alatt különböző életkorú gyermekekkel foglalkoztam. Bátran mondhatom, hogy a munkám a hivatásom. A gyerekekkel való napi kapcsolat olyan érzelmi hullámvölgyet hoz az életembe, amely, - olykor amennyire nehéz és fárasztó, olyannyira csodálatos, szép, kedves, varázslatos, humoros, élmény teli, - semmi máshoz nem hasonlítható érzés.

Pedagógiai tevékenységem fontos elve, hogy a gyermekek érzelmi biztonságban, nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben, szakmailag jól képzett pedagógussal tölthessék el mindennapjaikat. Ennek érdekében minden lehetséges forrást felhasználok, kutatok, alkalmazok. 
Cseppentő Zita

Cseppentő Zita

Dajka
Cseppentő Zita, Zita néni vagyok. 2016. Januárjától vagyok a Napsugár Óvodacsapatának tagja. 
Gyermekszerető, empatikus, vidám természetű vagyok, örömmel tölt el, ha Óvodások között lehetek, pozitív töltetet ad számomra. Szeretem a munkámat, hogy gyermekekkel foglalkozhatom.
Célom, hogy az óvónők munkáját segítsem, velük együttműködve hozzájáruljak a gyermekek vidám,nyugodt óvodai mindennapjaihoz. 
Örülök , hogy egy ilyen szuper csapat tagja lehetek.

Katica galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Igazgató: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13