Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Süni csoport

Óvodapedagógusok: Barnáné Vankó Mónika, Sipos Virág
                                        
Dajka:   Kupecz Ildikó
 

Csoport bemutatkozás

 Csoportunkban olyan fejlesztő környezetet igyekszünk biztosítani, melyben a szabad játék, a felfedezés öröme, a szabad tanulás és a megfelelő fizikai aktivitás minden napjukat áthatja, hiszen a kicsik mindent a közvetlen környezetükből tanulnak. 

Mi, felnőttek csak vezetünk, utat mutatunk, mi csak segítünk, szolgálunk, míg a gyerek személyisége a maga erejétől fogva fejlődik, mert a gyerek maga cselekszik.

Csoportunk sajátosságai:

  • Minden nap a játékok elrakása után beszélgető-kört alakítunk, ahol elmondhatják a közösség előtt is élményeiket.
  • Élősarkunkban, a nagy akváriumunkban, mindenkinek él egy hala, amit óvodába érkezéskor hozhatott. Folyamatos etetésük a gyerekek és a felnőttek együttes munkája.
  • Közös családi programokat az év során többször szervezünk, csoportszokásainkat igénylik a családok.
  • Hátizsákos túráink nyíltak, bárki csatlakozhat hozzánk a Hosszúvölgybe, a Kakas-hegyre, a határba, a Galga-partra.
  • A „karácsonyi ajándék estünkön” mindig teltház van, a turai vásárt szülőkkel együtt fedezzük fel, a tavaszi erdei kerékpártúráinkon (csak két keréken biztosan tekerő gyerekekkel), 30-40 ember tekeri a közös cél-a Homokbánya felé a pedált.
Nevelésünk központja a kreativitásra, az önállóságra nevelés, mert az egészségesen nevelt gyerek önállóvá válik, képes lesz saját maga megküzdeni az élet nehézségeivel. Soha nem felejtve el azt a tényt, hogy a gyerek számára a legnagyobb biztonságot, a legnagyobb nevelőerőt a család jelenti.

 

Barnáné Vankó Mónika

Barnáné Vankó Mónika

Óvodapedagógus

Barnáné Vankó Mónika -Móni óvónéni vagyok, a Süni csoportban dolgozom, 33 éve vagyok a pályán.
Férjemmel és két felnőtt fiúnkkal élünk Aszódon.
Az utóbbi években különös örömmel tölt el, ha családok második generációjának a gyermekei kerülnek a szárnyaim alá.
Kihívásnak tartom saját magam és a rám bízott gyerekek folyamatos megújulásának képességét és a kreativitásuk megőrzését. Tudatosan igyekszem fejleszteni a különféle alapkészségeket, annak tükrében,  hogy 10-15 év múlva milyen tudásra lesz szükségük a mostani ovisoknak.
Szakmai célom a jövőre nézve továbbra is: a hatalmas információáradatból, ami mindenkit körülvesz, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottan, tisztánlátással, szívvel látással, tiszta érzékszervekkel vegyem észre az előrevivő, hasznos értékeket és tegyek érte, hogy minél több értékes, mosolygós gyermek, majd felnőtt legyen körülöttem.
Sipos Virág

Sipos Virág

óvodapedagógus
Sipos Virág vagyok, 1,5 éve dolgozom a Süni csoportban. 2021-ben végeztem az Eszterházy Kàroly Katolikus Egyetemen.  Szüleimmel Aszódon élek. Pàlyakezdőként igyekszem a tapasztalt kolléganőimtől - legfőképpen Móni nénitől - látott attitűdöt és gyakorlatokat elsajátítani. Munkatársaimmal sikerült harmonikus, jó kapcsolatot kialakítanom, ezt szeretném a jövőben is tartani.
A gyermekek mellett lehetetlen nem mosolygósnak lenni, ez az egyik ok amiért nagyon szeretek óvodapedagógusként dolgozni!
Kupecz Ildikó

Kupecz Ildikó

Dajka
Kupecz Ildikó vagyok. 24 éve élek Aszódon, 2 gyermekem van. 2022-től dolgozom a Napsugár Óvodában, mint dajka. A legjobb döntés volt, mikor pályamódosításnál a gyermekekkel való foglalkozást választottam. A sok mosoly, kedvesség, amit nap mint nap tőlük kapok, bearanyozza a mindennapokat. 

"Ha egy kis bimbó mindent megkap, ami a növekedéséhez szűkséges, virággá fejlődik. Elegendő szeretet, támogatás, táplálék és oktatás mellett a mi gyerekeink is virágozni fognak."
(Maggie Doyne)

Süni galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Igazgató: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13