Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Őzike csoport

Óvodapedagógusok: Ferenczi Ildikó 
                                     Dovák Lászlóné, Kati néni
Dajka: Szernecz Zoltánné Kati néni

Csoport bemutatkozás

Az Őzike csoportba 3-7 éves, vegyes életkorú gyerekek járnak. Csoportunkban nyugodt, kiegyensúlyozott, ugyanakkor derűs, szeretetteljes, családias légkör a jellemző.
Ügyelünk arra, hogy a gyermekek biztonságban és jól érezzék magukat az óvodában.
A mindennapok során sokszínű, változatos tevékenységeket szervezünk, amelyeknek köszönhetően a gyermekek számára élményszerűvé válik az ismeretszerzés és a képességfejlesztés.
Az évszakhoz, a zöld napok programjaihoz és a jeles napokhoz kapcsoljuk a feldolgozandó anyagot.  Amikor csak tehetjük, kimegyünk a szabadba. Gyakran sétálunk , hogy a gyerekek jobban megismerjék saját lakóhelyük értékeit és a természeti kincseit. Rendszeresen járunk a gyerekekkel a helyi könyvtárba is.
Fontos számunkra a környezettudatos személet kialakítása, takarékoskodunk a vízzel, energiával, szelektáljuk a hulladékokat és amit csak tudunk újrahasznosítunk.
Változatos technikákkal gyakran barkácsolunk, kézműveskedünk. A csoport dekorációját általában közösen készítjük el. Minden nap hallhatnak verset, mesét a gyerekek, amit bábokkal, zenével, dalokkal, dramatikus játékokkal teszünk még élményszerűbbé.
A csoport életében nagyon fontosak a hagyománnyá vált programok megrendezése, amire mindig szívesen készülünk, mert tudjuk, hogy az ilyen események varázsolják közösséggé igazán a csoportot.
  • A szülinapok megünneplése, amikor az ünnepeltet vízben nyíló, rajzos virágokkal és ajándékkal köszöntjük.
  • Minden karácsonykor más és más érdekes programmal várjuk a szülőket, ahol közösen hangolódunk a közelgő ünnepre.
  • Anyák napján verssel, dallal és saját készítésű ajándékkal köszöntik a gyerekek az édesanyjukat.
  • Általában május elején közös kirándulást szervezünk a szülőkkel.
  • Kiskirályságot hirdetünk! Az iskolába induló gyerekek mindegyikének szervezünk egy olyan napot, ami csak az ÖVÉ. Ezen a napon ünnepélyes keretek között megkoronázzuk, és teljesítjük három kívánságát, amit a kívánságlistáról választott!
A gyermekek szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Mindez elengedhetetlen annak érdekében, hogy a család és az óvoda, kiegészítve egymást, jól együtt tudjon működni a gyermekek nevelésének és gondozásának tekintetében.
Ferenczi Ildikó

Ferenczi Ildikó

Óvodapedagógus
Ferenczi Ildikó vagyok, óvodapedagógus, 1995 óta.
Mire van szükségem a munkám során: sok-sok türelemre, empátiára, kedvességre, játékosságra, humorérzékre, talpraesettségre, spontaneitásra, kreativitásra, felelősségtudatra jó kommunikációs készségre.
Célom, hogy segítsem a rám bízott gyerekeket abban, hogy egyéni adottságaiknak, képességeiknek megfelelően fejlődve megismerhessék a környező világot és önmagukat.
A felfedező ismeretszerzést, az egyéni tapasztalást elősegítve, a játékon keresztül kívánom elérni. Fontosnak tartom, hogy a csoportomba járó gyerekek, vidám, érdeklődő, sokoldalú, kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak, akik tisztelik embertársaikat, és a körülöttük levő világot.
Fő feladatomnak tekintem, hogy segítsem a gyermeki személyiség minél sokrétűbb kibontakozásait sok-sok játékkal, mesével, dallal, szeretettel és türelemmel.
Hiszek abban, hogy a nevelés eredményessége a gyermek-szülő-óvónő egymásra ható, egymást segítő, kiegészítő, harmonikus együttműködésétől függ és kölcsönös őszinte kapcsolaton alapszik.
Szeretem megélni a gyermekekkel együtt az érzelmeiket, gondolataikat, az ő szemükön keresztül szemlélni a világot, és az együtt játszás során észrevetetni velük a szépet, a jót.
„Mindenhez van jogom,
Hát játszom,
Fentről gyereknek,
Lentről embernek látszom.”
Ratkó József
Dovák Lászlóné

Dovák Lászlóné

Óvodapedagógus
Örömmel mutatkozom be Önöknek, mert 2022. szept.-től újra az Őzike csoport egyik óvónénije lehetek. Dovák Lászlóné (Kati néni) vagyok.  1978-ban végeztem az Óvónőképzőt Hajdúböszörményben. - Három felnőtt gyermekünk  41, 36, és 27 évesek, és két unokánk van: 9 és 11 évesek. Ők mindannyian Budapesten laknak. -  40 év után nyugdíjba vonultam, és ezzel csaknem egy időben Kartalra költöztünk a férjemmel, hogy közelebb legyünk a gyerekeinkhez. Korábban Polgáron (Hajdú-Bihar megye) laktunk, és a 40 évem 90 %-ában itt dolgoztam. - Az Őzike csoport óvónénijével Ferenczi Ildikóval már több, mint 3 éves az ismeretségünk, s először tőle hallottam a lehetőségről, hogy nyugdíjasként dolgozhatnék  Aszódon a Napsugár Óvodában.  Igent mondva őszintén remélem, hogy áldott, gyümölcsöző lesz az együtt munkálkodásunk a gyerekek érdekében.
Szernecz Zoltánné

Szernecz Zoltánné

Dajka
Szernecz Zoltánné Kati néni vagyok.
Három gyermek édesanyja. 2007 óta dolgozom az óvodában.
Célom,hogy a kisgyermekek óvodában eltöltött ideje a legkomfortosabb legyen
 

Őzike galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Igazgató: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13