Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Őzike csoport

Óvodapedagógusok: Ferenczi Ildikó 
                                        Köles Tiborné, Magdi néni
Dajka: Majoros Éva

Csoport bemutatkozás

Az Őzike csoportba 3-7 éves, vegyes életkorú gyerekek járnak. Csoportunkban nyugodt, kiegyensúlyozott, ugyanakkor derűs, szeretetteljes, családias légkör a jellemző.
Ügyelünk arra, hogy a gyermekek biztonságban és jól érezzék magukat az óvodában.
A mindennapok során sokszínű, változatos tevékenységeket szervezünk, amelyeknek köszönhetően a gyermekek számára élményszerűvé válik az ismeretszerzés és a képességfejlesztés.
Az évszakhoz, a zöld napok programjaihoz és a jeles napokhoz kapcsoljuk a feldolgozandó anyagot.  Amikor csak tehetjük, kimegyünk a szabadba. Gyakran sétálunk , hogy a gyerekek jobban megismerjék saját lakóhelyük értékeit és a természeti kincseit. Rendszeresen járunk a gyerekekkel a helyi könyvtárba is.
Fontos számunkra a környezettudatos személet kialakítása, takarékoskodunk a vízzel, energiával, szelektáljuk a hulladékokat és amit csak tudunk újrahasznosítunk.
Változatos technikákkal gyakran barkácsolunk, kézműveskedünk. A csoport dekorációját általában közösen készítjük el. Minden nap hallhatnak verset, mesét a gyerekek, amit bábokkal, zenével, dalokkal, dramatikus játékokkal teszünk még élményszerűbbé.
A csoport életében nagyon fontosak a hagyománnyá vált programok megrendezése, amire mindig szívesen készülünk, mert tudjuk, hogy az ilyen események varázsolják közösséggé igazán a csoportot.
  • A szülinapok megünneplése, amikor az ünnepeltet vízben nyíló, rajzos virágokkal és ajándékkal köszöntjük.
  • Minden karácsonykor más és más érdekes programmal várjuk a szülőket, ahol közösen hangolódunk a közelgő ünnepre.
  • Anyák napján verssel, dallal és saját készítésű ajándékkal köszöntik a gyerekek az édesanyjukat.
  • Általában május elején közös kirándulást szervezünk a szülőkkel.
  • Kiskirályságot hirdetünk! Az iskolába induló gyerekek mindegyikének szervezünk egy olyan napot, ami csak az ÖVÉ. Ezen a napon ünnepélyes keretek között megkoronázzuk, és teljesítjük három kívánságát, amit a kívánságlistáról választott!
A gyermekek szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Mindez elengedhetetlen annak érdekében, hogy a család és az óvoda, kiegészítve egymást, jól együtt tudjon működni a gyermekek nevelésének és gondozásának tekintetében.
Ferenczi Ildikó

Ferenczi Ildikó

Óvodapedagógus
Ferenczi Ildikó vagyok, óvodapedagógus, 1995 óta.
Mire van szükségem a munkám során: sok-sok türelemre, empátiára, kedvességre, játékosságra, humorérzékre, talpraesettségre, spontaneitásra, kreativitásra, felelősségtudatra jó kommunikációs készségre.
Célom, hogy segítsem a rám bízott gyerekeket abban, hogy egyéni adottságaiknak, képességeiknek megfelelően fejlődve megismerhessék a környező világot és önmagukat.
A felfedező ismeretszerzést, az egyéni tapasztalást elősegítve, a játékon keresztül kívánom elérni. Fontosnak tartom, hogy a csoportomba járó gyerekek, vidám, érdeklődő, sokoldalú, kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak, akik tisztelik embertársaikat, és a körülöttük levő világot.
Fő feladatomnak tekintem, hogy segítsem a gyermeki személyiség minél sokrétűbb kibontakozásait sok-sok játékkal, mesével, dallal, szeretettel és türelemmel.
Hiszek abban, hogy a nevelés eredményessége a gyermek-szülő-óvónő egymásra ható, egymást segítő, kiegészítő, harmonikus együttműködésétől függ és kölcsönös őszinte kapcsolaton alapszik.
Szeretem megélni a gyermekekkel együtt az érzelmeiket, gondolataikat, az ő szemükön keresztül szemlélni a világot, és az együtt játszás során észrevetetni velük a szépet, a jót.
„Mindenhez van jogom,
Hát játszom,
Fentről gyereknek,
Lentről embernek látszom.”
Ratkó József
Köles Tiborné

Köles Tiborné

Óvodapedagógus
Majoros Éva

Majoros Éva

Dajka
Majoros Éva, Évi néni vagyok, 2005 óta élünk Aszódon a családommal. Három gyermekünk van, így fő állású Anya voltam a legkisebb gyermekem nyolc éves koráig. 2014 óta dolgozom dajkaként a Napsugár Óvoda Őzike csoportjában. Nagyon örültem hogy lehetőségem nyílt  ebben az intézményben dolgozni. 
Fontos számomra a tiszta, esztétikus és rendezett környezet kialakítása.  Törekszem a jó kapcsolat kialakítására a gyerekekkel, kollégákkal, szülőkkel.
Otthon érzem magam, nagyon szeretem a gyerekeket, ez az én hivatásom! Az Óvónéniknek köszönhetően szerető, jókedvű, vicces nagy családban élünk az Őzikékkel.

Őzike galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.

Óvodavezető: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422

E-mail:
ovoda@aszod.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13