Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Alapítványi hírek


Szivárvány óvoda Alapítványi elszámolás 2022.

Öröm a Szivárvány Tagóvodában!

 

Örömünkre szolgált, hogy az Alapítvány az Aszódi Óvodásokért számlára befolyt összegből sikerült fejleszteni óvodánk eszköztárát.

A 2021. és 2022–es évben összegyűlt személyi jövedelemadó 1% - 285.000 Ft.

A 2022. év SULIZSÁK programmal a Szivárvány Tagóvoda 96.300 Ft gyűjtött össze.

Összesen 382.000 Ft támogatásban részesülhetett a Szivárvány Tagóvoda.

Ebből az összegből:

A 2022. évi ballagást színesítettük az Alapítványunk jóvoltából és színvonalas bűvész műsorral, szórakoztató játékokkal tettük felejthetetlenné ezt a napot óvodásaink és vendégeink számára. - 35.000 Ft.

346.300 Ft összegből megvalósításra került a tornaszobánk eszköztárának bővítése, 2 darab 4 méter hosszú biztonságos tornapadot vásároltunk, 25 darab színes labdát, koordinációs létrát, melyekkel gyerekeink mozgásos játékait színesíthetjük.

Csoportjaink játéktárát újítottuk meg, társasjátékokat, építőjátékokat, logikai- képességfejlesztő játékokat vásároltunk.

Tavasszal ismét meghirdetjük a SULIZSÁK programot. Kérjük, már most gyűjtögessék a már nem használt, de még jó állapotban lévő ruhákat, cipőket, táskákat. Óvodánk a leadott súlynak megfelelő összeget kapja meg.

Köszönjük a támogatásokat és kérjük, hogy a jövőre is gondoljanak az óvodás gyerekekre!

Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa Óvodánk alapítványát!

 Alapítvány az Aszódi Óvodásokért, Adószám: 18944132-1-13

 

 

Lukácskóné Nagy Krisztina
 Tagóvoda Vezető


ALAPÍTVÁNY az ASZÓDI ÓVODÁSOKÉRT
BESZÁMOLÓ
2020.
Alapítványi bevétel 2020.
  1. Jótékonysági bál 2020. február
A tavalyi év februárjában megrendezett jótékonysági bál ismét sikert hozott. A szülők részéről pozitív visszajelzések érkeztek, és az Alapítvány számláján is ez az elégedettség tükröződött, hiszen a megfogalmazott célok megvalósulhattak.
 
  1. Szja 1%-os felajánlások
A 2020-as évben lehetőségünk volt az személyi jövedelemadó 1%-át fogadni. Megtettük a megfelelő intézkedéseket, szóró lapokat nyomtattunk, az Aszódi Tükör havi lapban, és a közösségi médiában is reklámoztuk a szülők körében ezt a lehetőséget. Felhívtuk a figyelmüket, hogy ily módon is tudják támogatni az óvodás korú gyermekeket. Sikeres volt az első ilyen év, hiszen a novemberi hónapban 321 698 Ft érkezett az alapítvány számlájára.
Köszönjük!
 
  1. Sulizsák program – Szivárvány óvoda
A szivárvány tagóvoda ruhagyűjtési akcióba kezdett. Megfelelő reklámnak köszönhetően Aszód lakossága összefogott, és akik tehették használt ruháit leadták az óvodában. Sikerült összegyűjteni 90 000 Ft-ot.
 
  1. Rápolty Dávid és családjának felajánlása  – Napsugár Óvoda udvari játékra
Alapítvány keretén belül megvalósult célok 2020-as évben.

Az Óvoda jótékonysági bál bevételéből megvalósult álmok
  • Szivárvány Óvoda
Az óvoda épületének, udvarának szépítése.
Informatikai rendszer kiépítése, a meglévő korszerűsítése.
 
  • Napsugár Óvoda
Elkészült a közel 50 méteres közlekedési pálya, amit a gyerekek és felnőttek is örömmel vettek birtokba.
Állatkerti kirándulás nagycsoportosoknak – busz költség
Tavasszal az iskolát kezdő nagycsoportosoknak lehetőségük volt ellátogatni az állatkertbe. A busz költséget pedig az alapítvány biztosította.

Szja 1 % felhasználása – tervek
Alapítványunk életében meghatározó fontosságú volt, hogy a tavalyi évtől tudjuk fogadni a szja 1%-át.
Örömünkre szolgált, hogy sokan gondoltak az aszódi óvodás gyermekek támogatására és ez úton segítették intézményünket. A befolyt összeget a gyerekek fejlesztésére fordítjuk.
  • Szivárvány tagóvoda a pénzből a torna szoba eszköztárának korszerűsítését tűzte ki célul.
  • Napsugár óvoda pedig egy udvari LÉPEGETŐ EGYENSÚLYOZÓ játékot szeretne vásárolni a támogatásból.

Jövőbeli Céljaink
Lehetőség szerint Jótékonysági bál szervezése.
Nagycsoportos kirándulás támogatása.

Célunk, hogy a következő évben minél több támogatót vonjunk be céljaink eléréséhez.
Kérjük, hogy adója 1 %-ával továbbra is támogassa óvodánk alapítványát!
Köszönjük!


Petréné Magyar Mária
Kuratórium elnöke
ALAPÍTVÁNY az ASZÓDI ÓVODÁSOKÉRT
BESZÁMOLÓ
2021
 
 
  1. Szja 1%-os felajánlások
A 2021-es évben is fogadtuk a személyi jövedelemadó 1%-át. Megtettük a megfelelő intézkedéseket, szóró lapokat nyomtattunk, az Aszódi Tükör havi lapban, és a közösségi médiában is reklámoztuk a szülők körében ezt a lehetőséget. Felhívtuk a figyelmüket, hogy ily módon is tudják támogatni az óvodás korú gyermekeket. A második év még nagyobb sikert hozott, az októberi hónapban 417.970 Ft érkezett az alapítvány számlájára.
Köszönjük!

2. BIOTRANS KFT. - használt sütőolaj leadás
Aszód Város Önkormányzata támogatásával a városban 2 helyen használt sütőolaj leadására alkalmas tároló ládákat tettek a BIOTRANS KFT-vel együttműködve. 

A BIOTRANS KFT. megszabadít a használt sütőolaj elhelyezésének gondjaitól. A Biotrans Kft. ISCC rendszer tanúsítvánnyal gyűjti partnereitől a használt sütőolajat, melyet -belföldön és külföldön egyaránt- biodízel előállítási célra értékesít.
A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés: egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni! Mi azért dolgozunk, hogy sütőolaj ne kerülhessen a szennyvízelvezető csatornába, a vizekbe, talajba vagy akár kommunális lerakóba, hiszen a használt sütőolaj kiváló biodízel alapanyag, minden cseppje érték.
A begyűjtött, leadott használt sütőolaj literjéért pénz kap az alapítvány, amit az Aszód Város Önkormányzata ajánlott fel, ezzel is támogatva a város óvodás gyermekeit. A nyár folyamán 20.900 Ft érkezett az alapítvány számlájára. 
Köszönjük Aszód Városának és a kedves lakosoknak, akiknek fontos a környezetünk védelme. 3. Aszód Város Önkormányzat képviselő-testületének támogatása 

2021 nyarán Aszód Város Önkormányzata pályázatot hirdetett civil szervezetek, alapítványok támogatására.
Természetesen a gyermekek érdekében, az  Alapítvány nevében pályáztunk.
A COVID vírus miatt a gyermekek az óvoda falain belül be voltak zárva az elmúlt 1,5 évben, nem tudtunk kirándulni, színházba menni, programokat szervezni. Szerettünk volna olyan eseményt, ami minden gyermekhez eljut, és boldogsággal  tölti el. Az egész óvodát nehéz lett volna színházba juttatni, ezért a színházat hozzuk el nekik. A pályázatot 3 mese előadásra adtuk be, ami  novemberben és decemberben megvalósulnak a gyermekek és dolgozók nagy örömére.
Köszönjük Aszód Város Önkormányzat képviselő-testületének a támogatást. A támogatás összege: 246.000 Ft.4. DOING GOOD PROGRAM – STARBUCKS

Amikor a remek ötletek megvalósulnak…

A nyár folyamán az Alapítvány az Aszódi Óvodásokért szervezet 300 000 Ft. értékben, az Aszódi Napsugár Óvoda szent Imre utcai épülete nevében pályázott festési alapanyagokra a DOING GOOD PROGRAM – STARBUCKS- AMIREST-nél

Tudnivalók a DOING GOOD PROGRAMról: olyan támogatási program, amelynek célja a Starbucks-AmRest partnereinek segítése a helyi közösségeink támogatására összpontosító tevékenységek megvalósításában.

Az Óvoda dolgozói nagyon kreatívak, leleményesek, sok jó ötleteik vannak. Az álmok megvalósításához azonban pénzre van szükség. Ezért nagyon örültünk mikor rátaláltunk erre a pályázatra. Szeretnénk olyan környezetet teremteni a gyermekek számára, amiben jól érzik magukat. Mindig törekedtünk az esztétikus szép, tiszta környezet megteremtésére. Az épület Az óvoda falai nagyon bekoszolódtak az újra festés nagy részben az önkormányzat segítségével megvalósult, de maradtak olyan felületek, színes, mintás falak melyek az óvoda dolgozói vártak. A  Doing Good Program támogatása jóvoltából sikerült jó minőségű alapanyagokat megvásárolni, és általuk megszépíteni óvodánk falait, hogy nevelési évkezdésre a gyermekek méltó környezetben kezdhessék meg boldog óvodai évüket.
Köszönjük a lehetőséget és a támogatást. Remélem a jövőben is tudunk még együtt dolgozni.

Petréné Magyar Mária
Alapítvány az Aszódi Óvodásokért kuratóriumi elnöke
 .

Összefoglaló az Alapítvány elmúlt, sikeres időszakáról.

2021-ben is az óvodás gyerekek érdekében hoztunk meg döntéseket, őket támogattuk.

1.    2020-as évben összegyűlt személyi jövedelemadó 1%ából befolyt összegből sikerült a Szivárvány óvodában mozgás foglalkozások tárgyi feltételeit bővíteni, a Napsugár óvoda udvarára, szülői segítséggel két játékot venni.

2.    2021-as évben összegyűlt személyi jövedelemadó 1%ából befolyt összegből a Napsugár Óvoda és a Szivárvány Tagóvoda udvarán lévő játékokat szeretnénk bővíteni, fejleszteni, korszerűsíteni.

Köszönjük a támogatást, és kérjük, hogy az idén is gondoljanak az óvodás gyerekekre.

Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa óvodánk alapítványát!

Adószám: 18944132-1-13 

3.    Alapítványunk jóvoltából színvonalas ballagást valósítottunk meg. A búcsúzás napján bűvész szórakoztatta a kedves vendégeket és egész délelőtt ugráló vár állt a gyerekek rendelkezésére.

4.    2021 nyarán Aszód Város Önkormányzata pályázatot hirdetett civil szervezetek, alapítványok támogatására.

Természetesen a gyermekek érdekében, az Alapítvány nevében pályáztunk.

A COVID vírus miatt a gyermekek az óvoda falain belül be voltak zárva az elmúlt 1,5 évben, nem tudtunk kirándulni, színházba menni, programokat szervezni. Szerettünk volna olyan eseményt, ami minden gyermekhez eljut, és boldogsággal tölti el. Az egész óvodát nehéz lett volna színházba juttatni, ezért a színházat hozzuk el nekik. A pályázatot 3 mese előadásra adtuk be, ami novemberben és decemberben megvalósultak a gyermekek és dolgozók nagy örömére.

November 17-én a Napsugár Óvodában volt két előadás Az állatok nyelvén tudó juhász interaktív meséjét élvezhették a gyerekek. December 3-án a szivárvány Óvodába pedig egy igazi Mikulásos csoda várt a gyerekekre.

Köszönjük Aszód Város Önkormányzat képviselő-testületének a támogatást.

A támogatás összege: 246.000 Ft. a fennmaradó összeget pedig az alapítvány állta.

5.    BIOTRANS KFT. - használt sütőolaj leadás

Aszód Város Önkormányzata támogatásával a városban 3 helyen használt sütőolaj leadására alkalmas tároló ládákat tettek a BIOTRANS KFT-vel együttműködve.

A BIOTRANS KFT. megszabadít a használt sütőolaj elhelyezésének gondjaitól. A Biotrans Kft. ISCC rendszer tanúsítvánnyal gyűjti partnereitől a használt sütőolajat, melyet -belföldön és külföldön egyaránt- biodízel előállítási célra értékesít.

A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés: egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni!

Fontos feladatunk, hogy a sütőolaj ne kerülhessen a szennyvízelvezető csatornába, a vizekbe, talajba vagy akár kommunális lerakóba, hiszen a használt sütőolaj kiváló biodízel alapanyag, minden cseppje érték.

A begyűjtött, leadott használt sütőolaj literjéért pénz kap az alapítvány, amit az Aszód Város Önkormányzata ajánlott fel, ezzel is támogatva a város óvodás gyermekeit.

2022 januárjában, már második alkalommal utalnak pénzt az alapítvány számlájára. Az összeg: 34 275 Ft.

Köszönjük Aszód Városának és a kedves lakosoknak, akiknek fontos a környezetünk védelme.

 

Tervek, célok 2022-ben

1.     A múlt évben a vírus helyzet miatt nem volt lehetőségünk alapítványi bált szervezni, de reméljük, hogy ebben az évben sikerül egy fergeteges bált rendeznünk.

2.     Az óvoda Sulizsák akcióban is részt vesz, amivel az alapítvány számlája növekszik. A befolyt összegből a Napsugár Óvoda a tornaszoba korszerűsítését szeretné megvalósítani.

3.     A Ballagó óvodásoknak program, műsor szervezése.

 

 

Aszód 2022. március 01.

Petréné Magyar Mária

Alapítvány az Aszódi Óvodásokért
kuratóriumi elnök