Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Kalmár-Barcsai Ágnes, Czigány Rebeka
Dajka: Dévai-Molnár Krisztina

Csoport Bemutatkozás

Barátságos csoportszobánk, amely saját mosdóval, öltözővel rendelkezik, a jelenlegi tanévben is 25 gyermeknek, két óvó néninek egy dajka néninek nyújt életteret nap, mint nap.
Időnként pedagógiai asszisztens is segíti a munkánkat. A csoport vegyes életkorú gyermekek második otthona. A Maci csoportba érkező gyerekeket családias, nyugodt légkör fogadja.
Igyekszünk az új gyermekek biztonságérzetének megerősítése érdekében a beilleszkedést
megkönnyíteni, hogy minél előbb aktív tagjai lehessenek a közösségünknek. Pedagógiai
munkánk fejlesztő terveit az adott gyermekcsoport képességeit, igényeit, a társadalmi és természeti aktualitásokat figyelembe véve, az óvodánk programjára építve szervezzük. A
mindennapi életünk alapja a gyermekek legfontosabb tevékenysége, a szabad játék. A játékos, közös élményekkel teli tevékenységek sokszínűsége lehetőség a gyerekek számára, hogy megtalálják egyéni képességeinek, tehetségüknek megfelelő feladatot, megalapozva a gyermeki személyiségvonások fejlesztését. 

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait.
Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék.
Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."
 
/Varga Domokos/
Czigány Rebeka

Czigány Rebeka

Óvodapedagógus
2017-ben végeztem  az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, egy éve dolgozom a Maci csoportban. Számomra nagyon fontos, hogy a gyermekek fejlődésük során megismerjék és megszeressék a természet adta kincseket és csodákat, ezért nagy hangsúlyt fektetek a környezeti nevelésre és a környezetvédelemre. 
Igyekszem ebben a rohanó, digitális világban a könyvek és mesék birodalmába vezetni a gyerekeket, mert nem lehet elég korán Olvasóvá nevelődni. Ezért aktív kapcsolatot tartok a városi könyvtárral, közös programokra és könyvtári látogatásokra kísérem a gyerekeket.
Rendszeresen járok továbbképzésekre, annak érdekében, hogy a gyerekek között harmóniát  teremtsek és ismereteiket minél szélesebb körben tudjam bővíteni.
 
Kalmár-Barcsai Ágnes

Kalmár-Barcsai Ágnes

Óvodapedagógus
2007-ben szereztem főiskolai diplomámat a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola óvodapedagógus szakán. Azóta is óvónőként dolgozom, 2021-től a Szivárvány Tagóvoda Maci csoportjában. Jelenleg munkaközösség vezetői feladatokat is ellátok. 
Fontos számomra, hogy a gyermekek óvodai élete nyugodt, szeretetteljes légkörben, vidám hangulatban teljen. Mindamellett játékosan szerezzenek ismereteket környezetükről, ismerjék meg a környezetvédelem alapjait, a hagyományokat, ismerjék és védjék a természet értékeit.

"A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű."
Dévai-Molnár Krisztina

Dévai-Molnár Krisztina

Dajka
Mindig is szerettem volna gyermekközösségben dolgozni, ezért nagyon boldog voltam, és örömmel éltem a lehetőséggel, hogy Szivárvány Tagóvoda Maci csoportjának dajka nénije legyek.
A munkám fontos része a  segítségnyújtás, gondozási feladatokban való részvétel, tiszta rendezett környezet megteremtése, amit nagyon szívesen csinálok. 
Feladatomnak tekintem, hogy mindennap segítsem az óvónők munkáját és érzelmi biztonságot nyújtsak az óvoda gyermekeinek. 
Igyekszem hasznos dolgozója lenni az intézménynek. 
Szeretek a gyerekekkel lenni és törekszem arra,hogy ők is így érezzék!

Maci galéria

Kapcsolat

+ Aszódi Napsugár Óvoda Szivárvány Tagóvodája
2170 Aszód, Falujárók útja 5.

Igazgató: Nyíryné Gazdik Andrea
Tagóvoda igazgató: Lukácskóné Nagy Krisztina

Telefon:
+36  28 400 419
+36 30 816 0449


E-mail:
szivarvanyaszod@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az Aszódi Óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13