Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Simóné Kluk Krisztina, Kalmár-Barcsai Ágnes
Dajka: Dévai Molnár Krisztina

Csoport Bemutatkozás

Vegyes életkorú a csoportunk, 3-6 éves gyermekek járnak hozzánk.
Az óvoda új életformát, fejlődési lehetőségeket jelent a gyerek számára. Kellő empátiával kezeljük az óvodába fogadást. Érvényesítjük az egyéni bánásmód elvét. A folyamatos befogadás lehetőségével élünk. Megtervezzük a folyamatos befogadás ütemezését. Elegendő időt és élményt adunk a gyerek számára. Kiemelten érvényesítjük az egyéni sajátosságok figyelembevételének elvét.
Játékeszközeinket, melyek a csoport életkorának megfelelő, lehetőségeink szerint igyekszünk egy-egy új darabban bővíteni. Fontos számunkra a szabadjáték feltételeinek biztosítása, a folyamatos napirend kialakítása, melyben a foglalkozások, kezdeményezések megszokott helyen várják a gyermekeket.
A játék fontossága ismert a gyermek személyiségformálódása, képességei, érzelmi, értelmi fejlődése céljából, ezért kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy minél több időt, alkalmat és lehetőséget biztosítsunk az elmélyült, szabad játékra. A gyerekek a játékidő alatt szabadon dönthetnek, hogy mivel, kivel és mit játszanak, milyen helyet választanak játékukhoz.  
A játszóhelyeket a gyerekek igényeinek megfelelően alakítottuk a csoportszobában.
Aki rajzolni szeretne, önállóan megtalál a csoportszobában minden
ábrázoló eszközt és használhatja. Minden gyereknek van saját fiókja, ahová gyűjti rajzait,
egyéb kincseit. A csoportszoba legtöbb dekorációját a gyerekekkel közösen készítjük.
A gyerekek közösséggé formálódásában a csoportszokások kialakításának is fontos szerepe van:
  • minden kedden vitaminnap, otthonról hozott gyümölcsöket, zöldségféléket, együtt készítjük elő és közösen esszük meg.
  • születésnapok megtartása, ki-ki anyagi lehetőségei szerint tortát hoz. Az óvó néniktől minden gyerek egyforma születésnapi ajándékot kap
  • Maci délutánok szervezése, amikor kis műsor után otthoni sütemény evés közben beszélgetnek a gyerekek és szüleik.
  • Csoportkirándulások szülőkkel együtt.
Közös programokat szervezünk az óvodán belül a többi csoportokkal, ahol váltakozva vállaljuk a jeles napok bemutatását az óvodában, maci délután keretében a szülőknek és a közelben lévő idősek napközijében.
Simóné Kluk Krisztina

Simóné Kluk Krisztina

Óvodapedagógus
„Ha a jövő évről akarsz gondoskodni – vessmagot!
Ha egy évtizeddel számolsz – ültess fát!
Ha terved egy életre szól – embert nevelj!”
           /Kínai mondás/
           
1994 óta dolgozom az óvodában. Először a Napsugár óvodában kezdtem, majd 2010-től a Szivárvány tagóvodában folytattam tovább nevelő – oktató tevékenységemet.
2016- ban Szakértői látogatást kaptam, melynek eredményeképp megcéloztam egy másoddiploma megszerzését fejlesztő-differenciáló szakon, melyet 2018-ban sikeresen el is végeztem. Ez az iskola szakmai kompetenciám fejlődéséhez nagyban hozzájárult.
Az óvodai nevelő-oktató munkám során foglalkozásokba ágyazottan alkalmazom a gyermekek tudatos, tervszerű fejlesztését, az egyéni tanulási folyamat differenciált irányítását, a képességek korrekciójához szükséges eszközöket és módszereket, és a probléma jellegének megfelelő fejlesztő eljárásokat dolgozok ki.
További pályafutásom szakmai tervei között szerepel a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarral küzdő gyermekek minél hatékonyabb megsegítése.
Kalmár-Barcsai Ágnes

Kalmár-Barcsai Ágnes

Óvodapedagógus
Dévai Molnár Krisztina

Dévai Molnár Krisztina

Dajka
Mindig is szerettem volna gyermekközösségben dolgozni, ezért nagyon boldog voltam, és örömmel éltem a lehetőséggel, hogy Szivárvány Tagóvoda Maci csoportjának dajka nénije legyek.
A munkám fontos része a  segítségnyújtás, gondozási feladatokban való részvétel, tiszta rendezett környezet megteremtése, amit nagyon szívesen csinálok. 
Feladatomnak tekintem, hogy mindennap segítsem az óvónők munkáját és érzelmi biztonságot nyújtsak az óvoda gyermekeinek. 
Igyekszem hasznos dolgozója lenni az intézménynek. 
Szeretek a gyerekekkel lenni és törekszem arra,hogy ők is így érezzék!

Maci galéria

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda Szivárvány Tagóvodája
2170 Aszód, Falujárók útja 5.

Óvodavezető: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 419

E-mail:
szivarvanyaszod@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az Aszódi Óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13