Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Farsang

Farsang

„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot…”A Farsangi időszak a gyerekek egyik kedvence. Már hetekkel előtte izgalommal készülnek, tervezgetnek, titkokat suttognak az óvó nénik, dajkák fülébe. Az óvodában általában két hetes ráhangolódással készülünk a nagy napra: farsangi énekeket, verseket tanulunk, farsangi álarcok és kalapok készülnek, mindenki buzgón díszíti a saját termét, a folyosókat, a tornaszobát.

 Farsang napján már kora reggel jelmezben gyülekeztek a gyerekek, farsangi zene várta őket és persze az óvodapedagógusok, dajkák, pedagógiai asszisztensek jelmezbe öltözve. Volt nagy nevetés és néha bizony találgatni kellett, melyik jelmezben ki bújt meg. A délelőtt vidám játékkal telt: a csoportokban jelmezbemutatók, mókás ügyességi versenyek zajlottak, a talpalávaló sem hiányozhatott. A bőséges és finomságokból álló tízórai után a csoportok útra keltek és egymást meglátogatva, majd a tornaszobában összegyűlve mulattunk tovább. Kacsatánc, nádtetőn cinege, limbohintózás várta a táncolni vágyókat. A nagy jókedv majd szétvetette az óvoda falait, nem csoda hát, ha ebédidőre a sok kis fáradt szuperhős, hercegnő, állatka már alig tudta nyitva tartani a szemét, bár már ebéd közben is a jövő évi farsangi mulatságot tervezték.

A szülők számára készült fényképeket a későbbiekben a gyerekek is szivesen nézegették, vidáman idézve fel a számukra nagy élményt jelentő pillanatokat.

Te mi leszel a következő farsangon?

Vissza

Kapcsolat

Aszódi Napsugár Óvoda és Szivárvány Tagóvoda
2170 Aszód, Szent Imre u. 1.
2170 Aszód, Falujárók útja 5.

Óvodavezető: Nyíryné Gazdik Andrea

Telefon:
+36 28 400 422
+36 28 400 419

E-mail:
ovoda@aszod.hu
szivarvanyaszod@gmail.com

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 17.30

Alapítvány az aszódi óvodásokért

Bankszámlaszám: 11742166-21445145
Adószám: 18944132-1-13